Sportrevalidatie

Sportrevalidatie

sport_fysiotherapieSport je graag? Ben je vaak in beweging? Of overweeg je een sportieve activiteit te gaan doen? Lees deze pagina dan even door.

Je vindt hier informatie over wat de fysiotherapeuten bij Gooioord Fysiotherapie en Trainingscentrum voor je kunnen betekenen. Uiteraard kan hij/zij je bijstaan wanneer je een blessure hebt. Maar de fysiotherapeut adviseert ook over de opbouw van je training, over schoenen en braces of hij helpt je bij de keus van een sport die bij jou past.

De Gooioord sportrevalidatie fysiotherapeut

De Gooioord sportrevalidatie fysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Na zijn studie fysiotherapie heeft hij zich verder geschoold in sportrevalidatie. Daardoor weet hij welke eisen sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sporters is.

Dit stelt hem in staat om jou op het vlak van sport en gezondheid te adviseren, te behandelen en te begeleiden. Dat geldt niet alleen in een medische setting, als de dokter je doorverwijst. Je kunt ook zelf rechtstreeks (zonder verwijzing) voor sportrevalidatie een afspraak maken. Welke afspraak of behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, is afhankelijk van je verzekering.

Geblesseerde sporters – behandeling en begeleiding

Je bent geblesseerd. Dat is balen! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij Gooioord zorgt daarvoor.

Sportminded als hij is, weet de Gooioord sportrevalidatie fysiotherapeut hoe je je voelt en hij zal er alles aan doen om je zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. Natuurlijk analyseert hij eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelt hij je blessure.

Maar hij adviseert je ook hoe je tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. Je loopt dan zo min mogelijk achterstand op.

Is je blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht? Dan is het goed om te weten dat de Gooioord Fysiotherapie en Trainingscentrum een goed netwerk heeft. Wanneer het nodig is, zorgt hij ervoor dat je bij een sportarts, manueel therapeut of een andere deskundige terecht kunt.

Beginnende sporters – advies en begeleiding

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege je handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten.

Bij Gooioord Fysiotherapie en Trainingscentrum kunnen de fysiotherapeuten je helpen bij het kiezen van een activiteit/sport die bij je past. Dit doordat zij deskundig zijn op het gebied van het menselijk lichaam en dan speciaal als het gaat om te beginnen mk met sporten en bewegen. Wij kunnen je vertellen welke sport of manier van bewegen bij je past en tevens hoe je dit het beste kan gaan opbouwen. Met andere woorden: Wij geven advies en kunnen je er ook bij begeleiden. Hoe gaat dat dan in zijn werk, vraag je je af? Wel, je belt Gooioord en maakt een afspraak.

Tijdens die afspraak kun je vertellen wat je wilt en de fysiotherapeut zal je van alles en nog wat vragen over je sportverleden en je gezondheid. Hij zal je ook zo nodig diverse testen bij je afnemen.

Een dergelijke test maakt hem (en jou) duidelijk hoe fit je bent. Ben je niet erg fit, wanhoop dan niet! Je bent immers op het juiste adres om fitter te worden. Want dat is de volgende stap! Gooioord Fysiotherapie en Trainingscentrum begeleidt je hierbij. Het is prettig om te weten dat Gooioord fysiotherapie en Trainingscentrum samenwerkt met andere (para)medici in de regio. Mocht je bijvoorbeeld ook naar een diëtist willen, dan stemmen de Gooioord fysiotherapeuten en de diëtist hun begeleiding op elkaar af.

Sporters – advies en begeleiding

Je sport met veel plezier! Je speelt competitie en je bent elke wedstrijd lekker fanatiek of misschien loop je voor jezelf twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen.

Bekruipt je wel eens de vraag of je goed bezig bent? Of je wel effectief genoeg traint? Of je wel genoeg drinkt tijdens het tourfietsen elke zondagochtend? Begint het je een beetje te duizelen als je nieuwe loopschoenen moet kopen en je tegenstrijdige adviezen krijgt? Ben je zwanger en wil je graag zo lang mogelijk blijven sporten? Kom dan eens langs bij Gooioord Fysiotherapie en Trainingscentrum! Deze professional heeft zich als fysiotherapeut gespecialiseerd in de sport. Hij kan zich helemaal in jou als sporter verplaatsen en je vanuit zijn deskundigheid optimaal adviseren over alles wat met je sport te maken heeft. Wacht niet tot je een blessure hebt, maar vraag om advies als je bij elke (bijvoorbeeld) service ‘iets’ in je schouder voelt. Laat eens naar de stand van je enkels kijken als je vaak zwikt en vraag welke schoenen je het beste kunt dragen of welke brace je kunt gebruiken.

Leg je trainingsschema ter voorbereiding op de marathon eens voor en kijk of je niet te hard (of te langzaam!) van stapel loopt. Gooioord heeft een groot netwerk binnen de sport en sportbegeleiding. Hier pluk jij de vruchten van, want hij kan je weer doorverwijzen naar andere deskundigen, bijvoorbeeld een (hardloop)schoenenzaak, een diëtist en/of een masseur.