Fysiotherapie

Kunnen spelen met de kleinkinderen, zelf de boodschappen blijven halen of met minder pijn bewegen? Op Gooioord stellen we de patiënt centraal. We hebben aandacht voor uw verhaal en wensen. Met de kennis van de fysiotherapeut en uw wensen zullen we samen toewerken naar uw doel. Op Gooioord werken we met zowel oude vertrouwde methoden (massage en oefentherapie) als nieuwe technieken (zoals dry needling en echografie). Wij gaan altijd op zoek naar wat voor u de meest effectieve methode is!

Afspraak maken

U kunt telefonisch of ter plaatse bij de administratie een afspraak maken.
Lukt dit niet? Dan kunt u altijd nog contact opnemen via het contactformulier. Bij het maken van een afspraak is het van belang om uw verzekeringsgegevens bij de hand te hebben. Wij streven ernaar om de eerste behandeling binnen 5 werkdagen in te kunnen plannen.

Agenda

Voor wie is de fysiotherapeut?

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een verkeerde beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Gooioord adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk of, als u in een instelling verblijft, zelfs eerder naar huis.

U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Gooioord, de specialist in beweging

Bij ons kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Hier leest u daar meer over. Wat de fysiotherapeut doet, hoe een behandeling in zijn werk gaat en hoe de kwaliteit ervan gewaarborgd is.

Kortom, een nadere kennismaking met Gooioord en uw fysiotherapeut.

Zonder verwijsbriefje naar de fysiotherapeut

U kunt rechtstreeks naar ons toekomen. U hoeft dus niet langs de huisarts om een verwijsbriefje te vragen. De voordelen: u komt direct bij de specialist terecht en kunt dus meteen aan uw herstel gaan werken.

De fysiotherapie kent verschillende specialisaties. Voor iedereen is er dus wel een specialist, of u jong bent of oud, last hebt van klachten opgedaan tijdens het sporten of het werk of specifieke fysieke klachten hebt aan bijvoorbeeld het bekken, uw kaak-gewricht, uw wervelkolom of een opgezette arm na een borstoperatie.

De eerste afspraak bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek waarin vastgesteld wordt bij welke fysiotherapeut u aan het juiste adres bent. Vervolgens stellen wij in overleg met u een behandelplan op. Maatwerk, helemaal toegesneden op uw klachten en wensen.

Een behandeling op uw lijf geschreven

Gooioord spoort de oorzaak en de daarmee samenhangende problemen van de klacht op en tracht deze, door middel van onder andere oefentherapie, weg te nemen.

Als de oorzaak van een klacht eenmaal is verdwenen, zullen de symptomen zich ook niet meer voordoen en kan uw lichaam op een natuurlijke manier herstellen. Meestal maakt Gooioord daarbij gebruik van oefentherapie: op die manier verbeteren wij samen met u de bewegingsmogelijkheden van gewrichten en vergroten wij de spierkracht.

Het doel van fysiotherapie kan ook een andere houding zijn of een beter evenwicht. Bij hyperventilatie-klachten leert de fysiotherapeut u een andere ademhalingstechniek aan zodat u goed kunt ontspannen. U kunt ook voor preventief advies en voorlichting bij Gooioord terecht.

Als u bijvoorbeeld weer op een verantwoorde manier wilt beginnen met sporten, stelt Gooioord samen met u een beweegplan voor u op. Altijd afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en rekening houdend met uw wensen.

Bent u goed verzekerd voor fysiotherapie?

Fysiotherapeuten mogen zelf hun tarieven bepalen. De hoogte hangt samen met zaken als service of vermelding in het kwaliteitsregister (zie volgende paragraaf ‘Zekerheid over kwaliteit’).

De tarievenlijsten vindt u in onze fysiotherapie-praktijk. De basisverzekering vergoedt fysiotherapie alleen voor chronische patiënten vanaf de 21ste behandeling (overleg met uw fysiotherapeut of u in deze categorie valt) of voor jongeren tot 18 jaar.

Het is dus aan te raden een goede aanvullende verzekering af te sluiten. Uw zorgverzekeraar kan u exact vertellen wat de vergoeding bedraagt.

Zekerheid over kwaliteit

De titel Fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Wie de officiële studie heeft afgerond, aan alle basiseisen voldoet en staat ingeschreven bij de overheid, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut.

Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te stimuleren is het Kwaliteitsregister Fysiotherapie in het leven geroepen door de beroepsorganisatie het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, mag zich in het Kwaliteits-register Fysiotherapie inschrijven. Gooioord is daar ingeschreven..

Tarieven

Standaard tarievenlijst “prestatiebeschrijvingen Fysiotherapie” voor niet (fysiotherapie) verzekerde patiënten.

Prestatiebeschrijving Prijs
1 Zitting (code: 1000) € 37,00
2 Zitting fysiotherapie inclusief toeslag uitbehandeling (code: 1001) € 50,00
3 Zitting fysiotherapie inclusief toeslag inrichting (code: 1002) € 43,00
4 Zitting Manuele therapie (code: 1200) € 47,00
5 Zitting Manuele therapie inclusief toeslag uitbehandeling (code: 1201) € 60,00
6 Zitting Manuele therapie inclusief toeslag inrichting. (code: 1202) € 53,00
7 Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek (code: 1400) € 61,50
8 Zitting manuele lymfedrainage in praktijk(code: 1500) € 48,50
9 Zitting manuele lymfedrainage inclusief toeslag uitbehandeling (code: 1501) € 61,50
10 Zitting manuele lymfedrainage inclusief toeslag inrichting (code: 1502) € 54,50
11 Niet nagekomen afspraak, korter dan 24 uur afgezegd (code: 1960) € 27,00
12 Kinderfysiotherapie (code: 1100) € 47,00
13 Kinderfysiotherapie inclusief toeslag uitbehandeling (code: 1101) € 60,00
14 Kinderfysiotherapie inclusief toeslag inrichting (code: 1102) € 53,00
15 Verstrekte verband- en hulpmiddelen Op aanvraag
16 Eenvoudige, korte rapporten € 35,00
17 Meer gecompliceerde, tijdrovende rapporten € 65,00
18 Screening en intake en onderzoek fysiotherapie (code: 1864) € 37,00
19 Intake en onderzoek na verwijzing (code: 1870) € 37,00
20 Zitting fysiotherapie inclusief toeslag uitbehandeling (code: 1871) € 50,00
21 Zitting geriatriefysiotherapie (code: 1775) € 47,00
22 Zitting sportmassage 25 minuten € 30,00