Echografie

Echografie

Gooioord Fysiotherapie en Trainingscentrum beschikt over echoapparatuur.

Echografie is een diagnostische methode waarbij er door middel van geluidsgolven een beeld wordt gevormd op het apparaat waarop wij een scala aan structuren achter de huid kunnen zien. Deze geluidsgolven zijn onschuldig en doen ook absoluut geen pijn.

Echografie wordt gebruikt om afwijkingen en eventuele schade aan weefsels van het lichaam in beeld te brengen. Weefsels van het lichaam die wij met de echo kunnen zien zijn:

  • Spieren;
  • Pezen;
  • Banden;
  • Slijmbeurzen;
  • Randen van het bot en gewricht;
  • Afwijkende ophopingen zoals kalk of vocht.

De echo wordt met name gebruikt bij schouderklachten omdat dit veel meerwaarde heeft. Daarnaast kunnen wij de echo ook gebruiken voor achillespeesklachten en bij het onderzoeken van een enkel, knie, heup, elleboog of pols. Zien wij een afwijkend beeld dan proberen wij altijd ook beeldvorming te krijgen van de niet-aangedane zijde om zeker te weten dat dit niet een persoonsgebonden verschil is, maar daadwerkelijk een mogelijke oorzaak van de klachten. Afhankelijk van de uitkomst van de echo geven wij u een advies. Als dit inhoudt dat u een langs een (huis)arts zou moeten gaan stellen wij een brief voor u op in combinatie met de echobeelden.

De fysiotherapeut beoordeelt bij de intake of het nodig is om een echo te maken en plant hiervoor dan met u een afspraak in. Een afspraak voor een echo kent geen extra kosten maar wordt gedeclareerd als een regulier fysiotherapeutisch consult.